Одмор у Лефокастро Пелион

Лефокастро је сликовити приморски заселак који се налази уз Пагаситиц заливу, те је само 6 км од Аргаластиа и 34 км од Волоса. Изграђен је у близини мора, али има богату вегетацију, углавном маслина и воћака, које стварају мирну и освежавајућу атмосферу. То је идеално место за тих и миран одмор, далеко од буке и брзог начина живота у граду.

Holidays in Lefokastro Pelion

Мало даље ван села су рушевине средњовјековног дворца, а ако прошетате по селу, видећете 9 црквица, мали лучни мост који датира из 1891. и мраморну фонтану са две палме и двије гравуре - једна на турском, а друга с двоглавим орлом на грчком писму.

Постоје налази и открића која указују на то да је у древним годинама на месту где и данас стоји Лефокастро био велик и успешан град који је одиграо важну улогу у историји полуострва Пелион.

Цеста која се наставља из Лефокастроа је прекрасан пут који пролази кроз маслинике, мале и скровите плаже и завршава у козмополитском Афиссосy. Овај пут између два села нуди прилику да доживите праву природну лепоту и шарм Пелиона.

За оне који бораве у Лефокастроу, још један предлог за лепи излет је вожња до брдовитог села Неох, где можете да посетите цркву Агиос Димитриос која је датирана од 1760. те је украшена фрескама Иоаннис Пагонис.

Лефокастро је добро организован за туризам и нуди све погодности за смештај и забаву. Има једноставан приступ из села и места у Пелион, а можете организовати и разне активности као што су јахање, посете другим селима, треккинг и многе друге који ће да вас испуне ужитком и авантуром током вашег одмора.

> Vacations in Lefokastro Pelion


Рази Беацх Апартмани
Лефокастро - Пелион Грчка
Тел: ( + 30 ) 24280 92727 / 24230 33508
Тел: ( + 30 ) 6945 879790

MH.T.E.: 0726K10000196201

Правила о приватности | Цоокие Полици