Λεφόκαστρο Πήλιο

Το Λεφόκαστρο είναι γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός στον Παγασητικό κόλπο που απέχει 6 χμ. από την Αργαλαστή και 34 χμ. από το Βόλο. Είναι χτισμένο κοντά στη θάλασσα αλλά έχει πλούσια βλάστηση κυρίως εκαιώνες και δέντρα, που δημιουργούν γαλήνια και δροσερή ατμόσφαιρα. Είναι ιδανικός προορισμός για ήσυχες διακοπές, μακριά από το θόρυβο και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης.

Holidays in Lefokastro Pelion

Λίγο έξω από το χωριό υπάρχουν τα ερείπια μεσαιωνικού φρουρίου ενώ αν περιηγηθείτε στο χωριό θα συναντήσετε τις 9 Βυζαντινές εκκλησιές του χωριού, το μικρό τοξωτό γεφύρι που χρονολογείται από το 1891 και την βρύση με τις μαρμάρινες χούφτες και τις δύο επιγραφές η μια σε τουρκική γραφή και η άλλη με το δικέφαλο αετό σε ελληνική γραφή.

Υπάρχουν ίχνη και μαρτυρίες ότι στην αρχαιότητα, σε αυτή τη θέση υπήρχε μεγάλη και σημαντική πολιτεία. Ο δρόμος που συνεχίζει από το Λεφόκαστρο είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή που περνάει μέσα από ελαιώνες και απόμερες μικρές παραλίες για να καταλήξει στην κοσμοπολίτικη Άφησσο.

Ακόμα μια πρόταση για εκδρομή αποτελεί η διαδρομή με το αυτοκίνητο στο ορεινό χωριό Νεοχώρι, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου που χρονολογείται από το 1760 και είναι διακοσμημένη με αγιογραφίες του Ιωάννη Παγώνη.

Το χωριό είναι οργανωμένο τουριστικά και διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για διαμονή και διασκέδαση. Έχει εύκολη πρόσβαση σε χωριά και αξιοθέατα του Πηλίου, ενώ μπορείτε να οργανώσετε ποικίλες δραστηριότητες όπως ιππασία, πεζοπορίες κ.α. που θα γεμίσουν με ενδιαφέρον τις διακοπές σας.

Vacations in Lefokastro Pelion


RAZI BEACH ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
Λεφόκαστρο - Πήλιο
Τηλ: ( + 30 ) 24280 92727 / 24230 33508
Κιν: ( + 30 ) 6945 879790

MH.T.E.: 0726K10000196201

Πολιτική Απορρήτου | Πολιτική Cookie